Ο χαλκός στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς τα βιομηχανικά μέταλλα εν μέσω της εντυπωσιακά ισχυρής παγκόσμιας ανάπτυξης του κλάδου της μεταποίησης.

Τα εργοστάσια σε ολόκληρη την Ασία και την Ευρώπη ενίσχυσαν την παραγωγή τον περασμένο μήνα καθώς η παγκόσμια ζήτηση παρέμεινε ισχυρή, οδηγώντας πολλούς παίκτες της αγοράς στην εκτίμηση ότι η ανάπτυξη μπορεί να έχει κορυφωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαλκός στο LME του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,7% στα 6.884 δολάρια ο τόνος, μετά από άνοδο επίσης 0,7% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, οι τιμές έφθασαν τα 6.920,25 δολάρια ο τόνος, το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2014. Οι τιμές του χαλκού οδεύουν προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2010, έχοντας αυξηθεί κατά 24% από τις αρχές του έτους.

Τα hedge funds και οι money managers, έχουν αυξήσει την bullish στάση τους για τον χαλκό σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νικέλιο στο LME είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος, εν τω μεταξύ, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015 και τα 12.380 δολάρια ο τόνος.

Το γεν, ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα αυξάνονται σήμερα καθώς το τελευταίο πυρηνικό τεστ της Βόρειας Κορέας και οι αναφορές για προετοιμασίες για την εκτόξευση ενός άλλου πυραύλου, προκάλεσαν στροφή των επενδυτών προς τα ασφαλή assets.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης