Την επιτάχυνση των απαντήσεων σε κρίσιμα αιτήματα του εμπορικού κόσμου δρομολόγησε η τηλεδιάσκεψη του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες των σχεδίων ανασυγκρότησης του ΕΦΚΑ και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ανέδειξε τη σημασία που έχει για το λιανεμπόριο η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων αυτοαπασχολουμένων εμπόρων και εργαζομένων στον κλάδο και ζήτησε να υπάρξει συστηματική ενημέρωση και διαβούλευση του υπουργείου με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου για το υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης.
Αιτήματα

Επίσης, εκ μέρους της ΕΣΕΕ τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που νοσούν από COVID-19.

• Εξάμηνη παράταση της προθεσμίας ένταξης στο ΓΕΜΗΟΕ, το νέο Μητρώο Εργοδοτικών Οργανώσεων.

• Λειτουργία του «Λευκού Μητρώου» Συνεπών Επιχειρηματιών».

Σημειώνεται ότι εκ μέρους της Συνομοσπονδίας συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο, οι αντιπρόεδροι Σταύρος Καφούνης και Θεόδωρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μπόνης και τα μέλη του προεδρείου Χρήστος Μπλουγούρας, Κωνσταντίνος Μουζακίτης και Γεώργιος Βαγενάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης