Στην Αθήνα βρέθηκαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Ένωσης Χονδρεμπορικών Αγορών (World Union of Wholesale Markets – WUWM), με κεντρικό θέμα την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους, προκειμένου να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητά τους τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ημέρες συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ευρωπαϊκές αγορές-μέλη της Ένωσης, και πιο συγκεκριμένα, από τις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα επόμενα βήματα που θα αναλάβει η ένωση σχετικά με την προώθηση και διάχυση της πρώτης Κοινής Δήλωσης των Ευρωπαϊκών Αγορών που υπογράφηκε στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2018.

To European Working Group της WUWM αποτελεί τμήμα της WUWM και αποτελείται από 120 χονδρεμπορικές αγορές, που εκπροσωπούν 22 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εταιρίες που λειτουργούν εντός αυτών των αγορών απασχολούν στο σύνολό τους περισσότερους από 1.000.000 μόνιμους εργαζόμενους και εμφανίζουν ετήσιο κύκλο εργασιών κοντά στα 42 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο συνολικός όγκος διακινούμενων προϊόντων αγγίζει τους 26 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο, ο οποίος ισοδυναμεί με το 40% της προμήθειας φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη (24 εκατ. τόνοι το χρόνο), 10% της προμήθειας ψαριών και αλιευτικών προϊόντων στην Ευρώπη (1 εκατ. τόνοι το χρόνο) και 2% της προμήθειας κρέατος και προϊόντων κρέατος στην Ευρώπη (1 εκατ. τόνοι το χρόνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης