Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την είδηση ότι η Κίνα σκοπεύει να μεταφέρει μεγάλους όγκους αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει και το Reuters, οι αρχικές ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης λόγω του κορονοϊού ξεπεράστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το brent κινείται ανοδικά κατά 0,33% στα 44,97 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό επίσης σημειώνει άνοδο 0,45% στα  42,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι κινεζικές εταιρείες πετρελαίου έχουν ναυλώσει προσωρινά τα δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου για τον Αύγουστο και τον Σεπτέβριο καθώς σημειώθηκε αύξηση στην αγορά ενέργειας.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από τον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού παγκοσμίως υποστήριξαν τις τιμές του πετρελαίου αν και το νέο ξέσπασμα της πανδημίας σε αρκετές χώρες αναμένεται να επηρεάσουν ξανά την κατανάλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο OPEC έχει κατορθώσει να αυξήσει τις τιμές πετρελαίου και να σταθεροποιήσει την αγορά πετρελαίου, τόνισε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, σύμφωνα με το website του υπουργείου, SHANA.

«Η απόδοση του OPEC ήταν επιτυχημένη διότι η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί από τα 16 δολάρια τον Μάιο στα περίπου 45 δολάρια και έχει σταθεροποιηθεί», ανέφερε ο Bijan Zanganeh.

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας (οι OPEC+), συμφώνησαν σε περικοπές της παραγωγής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Πετρελαίου τόνισε πως ο πετρελαϊκός τομέας του Ιράν έχει υπογράψει 13 συμβόλαια αξίας 1,5 δισ. ευρώ με 14 τοπικές επιχειρήσεις, για την ενίσχυση και τη διατήρηση της πετρελαϊκής παραγωγής της χώρας.

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή όλων των ξένων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη των projects του πετρελαϊκού κλάδου εκτός εταιρειών από το Ισραήλ, αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή τους στα projects μας», τόνισε ο Ιρανός υπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης