Tο ενδιάμεσο πρόγραμμα για την άμεση στήριξη της οικονομίας, με τίτλο «Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία» έδωσε στη δημοσιότητα το Κίνημα Αλλαγής. Πρόκειται για την κωδικοποίηση των προτάσεων που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα και αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ώστε η οικονομική δραστηριότητα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υποχρεωτικής καραντίνας αλλά και για να τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψή της.

Όπως τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, στη ενημέρωση με τηλεδιάσκεψη των πολιτικών συντακτών, το ενδιάμεσο πρόγραμμα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, αποτελεί θεμέλιο και σχέδιο ανόρθωσης και έχει στόχο μια νέα αλλαγή για ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής είναι στοχευμένα, ρεαλιστικά και κοστολογημένα, με αξιοποίηση όλων των μέτρων που αποφασίστηκαν στην ΕΕ και αν χρειαστεί με μικρό μέρος από το αποθεματικό που προέκυψε από την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έγινε στις προτάσεις για τον τουρισμό, όπου το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση επειδή χαιρέτησε μεν τις αποφάσεις της ΕΕ αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα, ούτε έχει δεσμευτεί ακόμη για πόρους στις τουριστικές επιχειρήσεις και τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό.

Στο πρόγραμμα υπάρχει επίσης πακέτο προτάσεων για τους αγρότες, καθώς το Κίνημα Αλλαγής εκτιμά ότι οι εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη αφορούν μόνο 10.000 αγρότες από τους 650.000 που δηλώνουν ότι απασχολούνται στον αγροτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης