Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας τις ελλείψεις για την ουσιαστική στήριξη των αγροτών ασκείται σε ανακοίνωση  του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται, όπως φαίνεται και από τις σημερινές ισχνές εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα ,στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Παρά του ότι αυτός πλήττεται δραματικά από την κρίση της πανδημίας .

Η ΝΔ  αντιμετωπίζει τους αγρότες ως να είναι δευτερεύουσας σημασίας κατηγορία επαγγελματιών. Για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που γνωρίζουν τα προβλήματα και τις τρέχουσες πραγματικές ανάγκες τους, το ποσό που εξαγγέλθηκε ισοδυναμεί με μια μικρή-κολοβή μάλιστα εξισωτική αποζημίωση, που δίνεται για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Είναι φανερό ότι χωρίς αξιολόγηση προτεραιοτήτων και σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης όπως ζητήσαμε με 10 σημεία ως Κίνημα Αλλαγής (με ερώτηση των Βουλευτών μας ) αυτό που θα δούμε σε λίγο είναι όχι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα αλλά η ενίσχυση του διχασμού και της επιλεκτικής μικροπολιτικής διαχείρισης ομάδων και συμφερόντων από την Κυβέρνηση όπως έγινε με τους ΚΑΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητάμε από την Κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να ανακρούσει πρίμα και να ακούσει τις προτάσεις των παραγωγών και των οργανώσεων τους για την επιβίωση του πρωτογενή τομέα μέσα στη νέα κρίση ,ώστε  για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διατροφική επάρκεια της χώρας.

Ως Κίνημα Αλλαγής στηρίξαμε και προστατεύσαμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς στην προηγούμενη κρίση διατηρώντας την ικανότητα τους να παράγουν. Τώρα καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση 10 σημείων για να συνεχίσουν και μέσα σε αυτή την κρίση να το κάνουν. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να ξεφύγει από την μικροπολιτική να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τους παραγωγούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης