Ιστορική πτώση ενδέχεται να υποστούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους καθώς ο κορωνοϊός κρατά τους αγοραστές μακριά από τις εκθέσεις εντείνοντας έτσι τις προκλήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Οι πωλήσεις προβλέπεται πως θα μειωθούν κατά 25% με 30% το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη του Cui Dongshu, γενικού γραμματέα της κινεζικής ένωσης επιβατικών αυτοκινήτων. Όπως υποστηρίζει, το ξέσπασμα του κορωνοϊού αναμένεται να συρρικνώσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Κίνα κατά περίπου 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας κατευθύνονταν σε μια άνευ προηγουμένου τρίτη συνεχή ετήσια πτώση πριν ο ιός αναγκάσει τις αρχές να θέσουν την πόλη Ουχάν, και όχι μόνο, σε καραντίνα.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές αυτή την εβδομάδα, μια εξέλιξη που αναμένεται να φέρει τις εταιρείες αντιμέτωπες με δυσκολίες κατά την επανέναρξη των εργασιών τους, όπως και με ζητήματα ανεφοδιασμού και έλλειψης εξαρτημάτων.  

«Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας δεν είχε έρθει ξανά αντιμέτωπη με τόσα πολλά αρνητικά ζητήματα, οι προκλήσεις έχουν συσσωρευτεί» δήλωσε ο Cui.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα χρειαστούν μήνες για να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα στο φυσιολογικό. Η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων θα επηρεαστεί από την πτώση των εισοδημάτων».

To κλείσιμο εργοστασίων μπορεί να κοστίσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες 1,7 εκατ. αυτοκίνητα.

Εταιρείες, από την Tesla έως την Volkswagen και την Toyota, έχουν προειδοποιήσει για διακοπή της λειτουργίας τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιθανώς να περιορίσουν την παραγωγή τους κατά 15% στην Κίνα αυτό το τρίμηνο μετά την παράταση των διακοπών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς λόγω του Κορωνοϊού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης