Οι λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, κατακρημνίστηκαν τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας βουτιά 80%, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Η Κινεζική Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι συνολικές πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 80%, χωρίς να δίνει πλήρη στοιχεία για τις πωλήσεις του μήνα αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πωλητές επέστρεψαν σταδιακά στην εργασία τους τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου και η κίνηση στις αντιπροσωπείες τους είναι πολύ περιορισμένη» ανέφερε η CPCA, προσθέτοντας ότι αναμένει η μείωση των πωλήσεων Φεβρουαρίου να είναι η μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, η πρώτη μεγάλη διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία που δημοσιοποιεί στοιχεία για τις πωλήσεις οχημάτων τον Φεβρουάριο στην Κίνα, γνωστοποίησε ότι πούλησε 23.800 οχήματα Toyota και Lexus, κατά 70% λιγότερα σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο ετοιμάζεται και για άλλες δυσάρεστες ειδήσεις, καθώς οι προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.900 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα, διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και πλήττει την καταναλωτική ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η General Motors, ανταγωνίστρια της Toyota και δεύτερη μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα, ανακοίνωσε ότι ο κλάδος θα αντιμετωπίσει «σοβαρά προβλήματα» το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά αναμένει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας για την Κίνα Ματ Τσιεν σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της GM στο WeChat.

Η GM ελπίζει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα θα καταγράψουν αύξηση σε ετήσια βάση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, πρόσθεσε ο Τσιεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης