Σε χαμηλό 17 μηνών διαμορφώθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις αγορές παγκοσμίως.

Τα τεράστια συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας μειώθηκαν κατά 46,09 δισ. δολάρια από τον προηγούμενο μήνα, στα 3,061 τρισ. δολάρια, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση των αποθεματικών ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί εδώ και τρία χρόνια. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση των αποθεματικών κατά 8 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, από την πτώση κατά 8,76 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο.

Τα αποτελέσματα αυτά αποδίδονται σε σειρά παραγόντων μεταξύ των οποίων και ένα ισχυρό δολάριο και η προσαρμογή των τιμών άλλων συναλλαγματικών διαθεσίμων εν μέσω της πανδημίας.

Τα σημερινά στοιχεία θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις ανησυχίες για αυξημένες πιέσεις εκροής κεφαλαίων που αντιμετωπίζει η κινεζική οικονομία, αν και οι ρυθμιστικές αρχές συναλλάγματος δήλωσαν πως το μέγεθος των αποθεμάτων θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σταθερό, καθώς η κυβέρνηση πιέζει τις επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης