Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Κίνα, που είναι ο βασικός δείκτης για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 1,9% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,2% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η αύξηση αυτή ήταν η χαμηλότερη από τον περασμένο Ιούνιο. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση, συμβάλλοντας κατά 0,48 ποσοστιαίες μονάδες στη συνολική αύξηση του ΔΤΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές των ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών αυξήθηκαν 2,5%, οι τιμές των υπηρεσιών εκπαίδευσης, πολιτισμού και διασκέδασης αυξήθηκαν 2,3%, ενώ οι τιμές σχετικά με την κατοικία αυξήθηκαν 2,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν τον Δεκέμβριο, με αυτές της βενζίνης να υποχωρούν 0,5% και του ντίζελ 0,3% σε ετήσια βάση έναντι αυξήσεων 12,8% και 14,2%, αντίστοιχα, τον Νοέμβριο.

Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ παρέμεινε αμετάβλητος τον Δεκέμβριο. Ο ΔΤΚ για το σύνολο του 2018 αυξήθηκε 2,1% έναντι αύξησης 1,6% το 2017, υπερβαίνοντας το 2% για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία για το σύνολο του 2018 είναι πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της κυβέρνησης για αύξηση του ΔΤΚ περίπου στο 3% το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης