Η κινεζική κυβέρνηση θα θεσπίσει σημαντικά μέτρα για να στηρίξει την απασχόληση, σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή που δόθηκε την Τετάρτη από το Κρατικό Συμβούλιο, που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας.

Η κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη σταθερή απασχόληση και θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εφαρμογή πιο ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης, αναφέρει η κατευθυντήρια γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιχειρήσεις που δεν κάνουν ή κάνουν λίγες απολύσεις θα μπορούν να ανακτήσουν το 50% των ποσών που πλήρωσαν τον προηγούμενο χρόνο ως ασφάλιστρα για την ανεργία.
Επίσης, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πλήρως τις εγγυήσεις κρατικής χρηματοδότησης για να στηρίξει τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

Για να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, η κυβέρνηση θα επεκτείνει τις εγγυήσεις σε επιλέξιμες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν αιτήσεις για δάνεια έως 3 εκατ. γιουάν (περίπου 430.000 δολάρια) και 150.000 γιουάν, αντίστοιχα.

Σε απολυμένους εργαζόμενους σε περιοχές με δυσκολία στην εύρεση απασχόλησης θα δοθεί δωρεάν χώρος για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης