Η οικονομία διαμοιρασμού της Κίνας αυξήθηκε 41,6% το 2018 στα 2,94 τρισ. γιουάν (439 δισ. δολάρια). Την επόμενη τριετία, το μέγεθός της θα αυξάνεται με έναν μέσο ρυθμό 30%, σύμφωνα με έκθεση του Κρατικού Κέντρου Πληροφοριών, η οποία προβλέπει ότι θα απελευθερωθεί περαιτέρω η δυναμική της όσον αφορά τη σταθεροποίηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της κατανάλωσης.

Η οικονομία διαμοιρασμού δεν έχει γίνει μόνο μία σημαντική επιλογή για αυτοαπασχολούμενους, αλλά και ένας δίαυλος απασχόλησης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα, το 6,7% των οδηγών της εταιρείας υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων Didi είναι εγγεγραμμένα φτωχά νοικοκυριά, το 12% είναι βετεράνοι και πάνω από 21% είναι οι μοναδικοί βιοποριστές των οικογενειών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρυσι, το 77% των 2,7 εκατομμυρίων της κινεζικής ψηφιακής πλατφόρμας υπηρεσιών διανομής φαγητού Meituan, που οδηγούν μηχανάκια, κατάγονταν από αγροτικές περιοχές και οι 670.000 από φτωχές επαρχίες, σύμφωνα με την έκθεση.

Από το 2015 έως το 2018, τα έσοδα του τομέα ηλεκτρονικής διανομής τροφίμων αυξήθηκαν 117,5%, κατά 12,1 φορές περισσότερο από τον ρυθμό αύξησης του παραδοσιακού τομέα κέτερινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης