Το αναπτυξιακό σχέδιο για την ‘Ευρύτερη Περιοχή του Κόλπου’ Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο, γύρω από το Δέλτα του ποταμού Περλ, παρουσίασε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας.

Στην περιοχή ζουν περίπου 68 εκατ. άνθρωποι, με το ΑΕΠ της να φθάνει το 1,5 τρισεκ. δολάρια, περίπου όσο το ΑΕΠ της Αυστραλίας ή της Νότιας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρύτερη Περιοχή του Κόλπου, με σημαντική αύξηση της οικονομικής της ισχύος και περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, διαθέτει τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί σε μια διεθνή περιοχή και ένα αστικό σύμπλεγμα παγκόσμιας κλάσης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που παρουσιάστηκαν.

Το σχέδιο, ένας σημαντικός οδικός χάρτης για τη σημερινή και τη μελλοντική συνεργασία καθώς και την ανάπτυξη της Ευρύτερης Περιοχής του Κόλπου, καλύπτει μια περίοδο από σήμερα έως το 2022 ενώ μακροπρόθεσμα εκτείνεται έως το 2035.

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει 11 κεφάλαια, που αφορούν μεταξύ άλλων τη χωροταξία, την ανάπτυξη ενός διεθνούς κέντρου καινοτομίας και τεχνολογίας, τη διασύνδεση των υποδομών, την οικοδόμηση ενός σύγχρονου βιομηχανικού συστήματος παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και τη δημιουργία μιας ποιοτικής περιοχή για διαβίωση, εργασία και ταξίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης