Η 125η έκθεση εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας, γνωστή και ως έκθεση της Καντόνας, άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, τις πύλες της στο Γκουανγκτζόου, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, με περισσότερες από τις μισές εταιρείες που παρακολουθούν την έκθεση εισαγωγών να προέρχονται από χώρες και περιοχές του δρόμου του μεταξιού (Belt and Road).

H έκθεση θα παρουσιάσει δείγματα εισαγωγών στην πρώτη και τρίτη φάση της σε 1.000 περίπτερα 650 επιχειρήσεων από 38 χώρες και περιοχές. Μεταξύ αυτών είναι 383 εταιρείες από 21 χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για τον δρόμο του μεταξιού (Belt and Road Initiative, BRI) – μεταξύ άλλων από τη Ρωσία, την Πολωνία, τις Φιλιππίνες και το Ισραήλ – δήλωσε εκπρόσωπος της έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλοι αγοραστές, όπως η Vip shop, μία κινεζική online εκπτωτική εταιρεία λιανικών πωλήσεων και οι παγκόσμιες εταιρείες λιανικής Carrefour και Wal-Mart θα παρακολουθήσουν την έκθεση εισαγωγών, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου και θεωρείται βαρόμετρο του κινεζικού εξωτερικού εμπορίου.

Η έκθεση καλύπτει μία έκταση 1,18 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, με 60.651 περίπτερα από 25.496 εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις. Το τμήμα της που αφορά τις εξαγωγές περιλαμβάνει 59.651 περίπτερα από 24.846 εγχώριες επιχειρήσεις.

Η πρώτη από τις τρεις φάσεις της έκθεσης, που θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 19 Απριλίου, θα αφορά κυρίως οικιακές συσκευές, ηλεκτρονικά προϊόντα, μηχανολογικό εξοπλισμό, hardware και οικοδομικά υλικά. Η δεύτερη φάση, από τις 23 έως τις 27 Απριλίου, θα περιλαμβάνει καταναλωτικά προϊόντα, κοσμήματα και δώρα. Η τρίτη, από 1 έως 5 Μαΐου, θα παρουσιάσει υφάσματα και ρούχα, τρόφιμα και ιατρικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση έχει υπογράψει εταιρικές συμφωνίες με βιομηχανικούς και εμπορικούς θεσμούς 33 χωρών και περιοχών που συμμετέχουν στη BRI και σχεδιάζει να καθιερώσει σχέσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες και περιοχές BRI εντός δύο ή τριών ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης