Οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Κίνα αναμένεται να επιταχυνθούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, εν μέσω νέων κινήτρων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), σύμφωνα με την εφημερίδα Shanghai Securities News του πρακτορείου Xinhua.

Η μείωση των δυσκολιών στη χρηματοδότηση και του κόστους για τις ΜμΕ ήταν υψηλά στην ατζέντα των εκτελεστικών συνόδων του Κρατικού Συμβουλίου, του υπουργικού συμβουλίου της Κίνας, τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Η εκτελεστική σύνοδος την Τετάρτη ζήτησε την αποτελεσματική εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών που έχουν σχεδιασθεί για τη διευκόλυνση της άντλησης κεφαλαίων με χαμηλότερο κόστος από τις ΜμΕ, ενώ μία προηγούμενη σύνοδος είχε τονίσει τις ισχυρές προσπάθειες για τη μείωση των φόρων και τελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέτρα για τη μείωση των δυσκολιών των ΜμΕ στην άντληση κεφαλαίων αποτελούν μία έγκαιρη στήριξη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις επενδύσεις», δήλωσε αναλυτής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Η Κίνα καθιέρωσε μία σειρά φοροελαφρύνσεων για τις ΜμΕ από την αρχή του έτους, ενώ αναμένονται περισσότερες στο δεύτερο εξάμηνο. «Θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες μειώσεις της φορολογίας, ιδιαίτερα στον ΦΠΑ, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε άλλος αναλυτής της εταιρείας Huatai Securities.

Στην περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, οι ιδιωτικές επενδύσεις αυξήθηκαν 8,8% σε ετήσια βάση, κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης