Αλματώδη ανάπτυξη κατέγραψε η αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) στην Κίνα την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, με τον ευρύτερο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώνει ασθενείς επιδόσεις.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 πουλήθηκαν περίπου 360.000 οχήματα NEV, κατά 59,8% περισσότερα σε σχέση με τη αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή τέτοιου είδους οχημάτων αυξήθηκε επίσης κατά 58,5% σε ετήσια βάση.

Τον Απρίλιο πουλήθηκαν 96.800 οχήματα NEV, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 18,15% σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή έφθασε τα 101.600 αυτοκίνητα αυξημένη κατά 25,03% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ισχυρές πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων αποδίδονται στις επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να τονώσει την αγορά αυτοκινήτων NEV προσφέροντας φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις για την αγορά οχημάτων με στόχο τη μείωση της ρύπανσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρύτερος κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας παρέμεινε αναιμικός, με τις συνολικές πωλήσεις και την παραγωγή οχημάτων για τους τέσσερις πρώτους μήνες να μειώνονται κατά 12,12% και 10,98% σε ετήσια βάση αντίστοιχα.

Οι μειώσεις είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης