Τα κέρδη των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν 13,1% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 426,5 δισ. Γουάν (48,6 δισ. Στερλίνες), σύμφωνα με την αρχή για τα κρατικά assets.

Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από την αύξηση κατά 20,9% των κερδών στο α΄ τρίμηνο του 2018 και της αύξησης 16,7% για το σύνολο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο τον Μάρτιο, τα κέρδη αυξήθηκαν 10,8% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018, έναντι της αύξησης κατά 15,3% το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της SASAC.

Οι επενδύσεις σε πετρελαϊκές και πετροχημικές εταιρείες αυξήθηκαν 39,3% στο α΄ τρίμηνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της SASAC, Peng Huagang, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις στους τομείς χάλυβα και άνθρακα μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τριών τελευταίων δεκαετιών, εν τω μέσω ασθενέστερης ζήτησης από το εσωτερικό και του εμπορικού “πολέμου” με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης χρέους προς asset των κρατικών επιχειρήσεων, διαμορφώθηκε στο 65,7% στο τέλος Μαρτίου, μειωμένος κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης