Ανέκαμψε ο χρυσός στις συναλλαγές της Πέμπτης, μετά τις χθεσινές απώλειες, όταν και σημείωσε το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 28 Σεπτεμβρίου για το πιο ενεργό συμβόλαιο, βρίσκοντας ώθηση από το κλίμα αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής πακέτο στήριξης της οικονομίας στις ΗΠΑ.

Ώθηση στα κέρδη του χρυσού πρόσφεραν και τα στοιχεία περί εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων για την παροχή επιδόματος ανεργίας παρέμεινε υψηλός και την προηγούμενη εβδομάδα, με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 840.000, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 820.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι νέες αιτήσεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα από το υψηλό των σχεδόν 7 εκατ. που σημείωσαν τον περασμένο Μάρτιο, φαίνεται να σταθεροποιούνται μεταξύ 800.000-900.000 την εβδομάδα για περισσότερο από έναν μήνα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε «ανοιχτό το παράθυρο» χθες για την επαναφορά κάποιων μέτρων στήριξης, ανακοινώνοντας ότι θα συμβάλει στην προώθηση ανεξάρτητων νομοσχεδίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις αεροπορικές εταιρείες και τις μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα υποστηρίξει ανεξάρτητο νομοσχέδιο για πρόσθετη στήριξη στους αερομεταφορείς χωρίς ένα ευρύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 4,30 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.895,10 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 2 σεντ ή 0,08% και έκλεισε στα 23,876 δολάρια η ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 3,042 δολάρια η λίβρα, ενισχυμένος κατά 0,3%, η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισε στα 864 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας πτώση 0,3% και το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε 0,9% και έκλεισε στα 2.403 δολάρια η ουγγιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης