Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύσσεται αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις που έδωσε η ΕΚΤ τον Ιούνιο, επομένως οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν χρόνο να περιμένουν τα πιο «δύσκολα» στοιχεία, διευκρίνισε το μέλος του δ.σ., Peter Kazimir.

Η οικονομία της Ευρωζώνης φάνηκε αρχικά να ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα ασθενές ΡΜΙ, υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη παραπαίει και η Ευρωζώνη είναι πιθανό να μην ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις για το γ΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου φαίνεται ότι κινούμαστε σύμφωνα με το βασικό σενάριο» ανέφερε στο Reuters ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας. «Έχουμε χρόνο να περιμένουμε τα πιο σοβαρά στοιχεία, τα οποία είναι αξιόπιστα».

Η ΕΚΤ προέβλεψε ότι το ΑΕΠ τριμήνου θα αυξηθεί 8,3% στο γ΄ τρίμηνο και αναμένεται να επικαιροποιήσει αυτά τα στοιχεία στη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου.

Ο Kazimir αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόγραμμα μαμούθ της ΕΚΤ για την αγορά assets υπογραμμίζοντας ότι, μόλις υπάρξει μια κατάλληλη απάντηση από δημοσιονομικής πλευράς, τότε δεν υπάρχει υποχρέωση να χρησιμοποιηθεί όλο το ποσό των 1,35 τρισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που βλέπουμε είναι πως το πρόγραμμα δουλεύει και ότι είναι μια πολύ κατάλληλη απάντηση στην κρίση» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης