Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, είπε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει, αφ’ ενός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την αύξηση αυτή μόλις λάβει τα απαραίτητα έγγραφα από την ελληνική Κυβέρνηση και αφ’ ετέρου ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι νέες θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε, η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και ότι η χώρα χρειάζεται αύξηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η Κομισιόν αναμένει από τη σημερινή, αλλά και από την επόμενη Κυβέρνηση τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

«Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αν υπάρχουν πισωγυρίσματα αυτό μειώνει την εμπιστοσύνη.

Τόνισε δε ότι το μείζον είναι η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των φορολογικών συντελεστών είπε ότι όσο διευρύνεται η φορολογική βάση, θα μπορούσε να μειωθεί η φορολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη φορολογία των επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως είναι πολύ υψηλοί, κάτι που πλήττει την ανταγωνιστικότητα τους, ενώ τάχθηκε υπέρ της σταδιακής μείωσης του εταιρικού φόρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης