Μετά από μια ισχυρή ανάπτυξη τον Απρίλιο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχασαν μέρος της δυναμικής τους το Μάιο, και αυξήθηκαν ελαφρώς, καθώς οι αγορές σε όλη την Ένωση ανακοίνωσαν μεικτά αποτελέσματα.

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 0,8% σε ετήσια βάση, στα 1,40 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ισπανία εμφάνισε την ισχυρότερη ανάπτυξη, καθώς πουλήθηκαν 7,2% περισσότερα αυτοκίνητα το Μάιο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ζήτηση αυξήθηκε 3,4%.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στη Γερμανία και στην Ιταλία, κατά 5,8% και 2,8% αντίστοιχα, ενώ το αποτέλεσμα παρέμενε σχεδόν αμετάβλητο στη Γαλλία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1%.

Η Volkswagen εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται 4,2%, ενώ της Daimler και της BMW υποχώρησαν 5,3% και 6% αντιστοίχως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Peugeot είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 58%, κυρίως λόγω του ότι συμπεριέλαβε και την Opel, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,4%.

Η Renault εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 6,4%, κυρίως λόγω της κατά 14% αύξησης στο brand της Dacia.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης