Οι λιανικές πωλήσεις του Καναδά σημείωσαν πτώση 26,4% τον Απρίλιο, καταγράφοντας πτώση ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η οικονομία συνεχίζει να δέχεται ”χτυπήματα” από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας όπως ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Ωστόσο οι πωλήσεις αναμένεται να ανακάμψουν τον Μάιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι αρχές του Καναδά διέταξαν να κλείσουν οι περισσότερες μη απαραίτητες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαρτίου, ενώ και οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις μειώθηκαν και στους 11 επιμέρους κλάδους για πρώτη φορά σε 27 χρόνια, με τους πωλητές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα τον Απρίλιο. Τα καταστήματα τροφίμων και ποτών και πρατήρια βενζίνης συνέβαλαν επίσης στη μείωση.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει πτώση 15,1% για τον Απρίλιο, ενώ εκτίμηση Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα προέβλεπε πτώση 15,6%. Η Υπηρεσία αναθεώρησε την πτώση ρεκόρ του Μαρτίου σε 9,9% από το αρχικό 10%.

Σε μια αρχική εκτίμηση, η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 19,1%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι 10 επαρχίες του Καναδά σημείωσαν διψήφια πτώση, με τις μεγαλύτερες πτώσεις να συμβαίνουν στο Οντάριο και το Κεμπέκ, τις δύο πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες του Καναδά. Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν ”βουτιά”  32,8% στο Οντάριο, ενώ το Κεμπέκ κατέγραψε πτώση 27,8%.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αντιπροσωπεύοντας το 9,5% της συνολικής λιανικής αγοράς, ανακοίνωσε η Υπηρεσία, ενώ σε ετήσια βάση, το ηλεκτρονικό εμπόριο λιανικής υπερδιπλασιάστηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης