Το Λονδίνο οφείλει να ακούσει τις «ξεκάθαρες προειδοποιήσεις» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους κινδύνους που δημιουργεί για τη βρετανική οικονομία η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς μια συμφωνία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί το φθινόπωρο.
Ωστόσο, επεσήμανε, δεν είναι αδύνατη η περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.
Ο Χάμοντ έχει δεχθεί επικρίσεις από κάποιους υποστηρικτές του Brexit, που ισχυρίζονται ότι θέλει να διατηρήσει μια σχέση με τις Βρυξέλλες, βάσει της οποίας το Λονδίνο θα παραμένει υπό την επιρροή της Ε.Ε.
«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ

Νωρίτερα σήμερα, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η βρετανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με «σημαντικά χειρότερες» προοπτικές, εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία.
Το ΔΝΤ ανέφερε ότι αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% περίπου τον χρόνο το 2018 και το 2019, εάν επιτευχθεί μια ευρεία συμφωνία για το Brexit.

Τον Ιούλιο, το Ταμείο είχε αναφέρει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,4% εφέτος και 1,5% το 2019.
Ωστόσο, ένα Brexit που θα δημιουργεί αναταραχή θα οδηγήσει σε «σημαντικά χειρότερο αποτέλεσμα», ανέφερε το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης