Μια «άτακτη» αποχώρηση της Βρετανίας από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσε να εντείνει την πίεση στη βρετανική οικονομία, που ήδη παλεύει με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η JPMorgan Chase προτείνει εξάλλου στους επενδυτές την πώληση 10ετών ομολόγων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η οποία θα είναι η χώρα που θα υποφέρει περισσότερο από μία «ρήξη» στις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο και να στραφούν στα 10ετή κρατικά ομόλογα της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκτίμηση των οικονομικών αναλυτών μας είναι ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ενιαία αγορά χωρίς συμφωνία παραμένει περίπου στο ένα τρίτο» ανέφεραν στελέχη της σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Παράλληλα, οι επενδυτές επιστρέφουν το βλέμμα τους στη μορφή που θα λάβει η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και την τελωνειακή ένωση στο τέλος του 2020, καθώς τόσο το Λονδίνο όσο και οι Βρυξέλλες αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για τις εμπορικές σχέσεις των δύο μερών, προκειμένου να μην υπάρξει ανωμαλία με την έναρξη του νέου έτους στο διμερές εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης