Ο αριθμός των ξενοδοχείων, που τίθενται προς πώληση στην Ισπανία, αυξήθηκε κατά 19% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, με τα περισσότερα από αυτά που πωλούνται να βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα η διαδικτυακή πύλη Idealista για την αγορά ακινήτων.

Η οικονομία της Ισπανίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της φιλοξενίας και τα lockdowns για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19 την έχουν πλήξει σκληρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Βαλεαρίδες, ο αριθμός των ξενοδοχείων που πωλούνται σημείωσε άνοδο 84% την περίοδο αυτή, ενώ στην Ανδαλουσία η αύξηση ήταν της τάξης του 45%. Συνολικά 557 ξενοδοχεία τέθηκαν προς πώληση στη χώρα από τον Οκτώβριο, τα 101 από αυτά στην Καταλονία, σύμφωνα με την Idealista.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ισπανικών ξενοδοχείων ήταν κλειστό τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ισπανίας.

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων που καταχωρίστηκαν ήταν 83% χαμηλότερες τον περασμένο μήνα απ’ ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, δείχνουν επίσης τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης