Το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας μειώθηκε απρόσμενα το τελευταίο τρίμηνο του 2019 στο 13,78%, ένα επίπεδο που τελευταία φορά καταγράφηκε πριν η χρηματοπιστωτική κρίση πλήξει τους εργαζομένους της χώρας το 2008, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (ΙΝΕ).

Ένα τρίμηνο νωρίτερα το ποσοστό της ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 13,92%. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας θα αυξηθεί στο 14,00%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας έχει να υποχωρήσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα από το τρίτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την INE.

Τα στοιχεία για την ανεργία τέταρτου τριμήνου δείχνουν ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παρέμεινε ισχυρή σε σχέση με τους γείτονές της το 2019.

Η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο δήλωσε χθες πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ισπανική οικονομία σταθεροποιήθηκε προς το τέλος του 2019 ύστερα από επιβράδυνση το καλοκαίρι, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης πιθανόν να είναι κοντά στο 2% το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης