Η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,4% το δ΄ τρίμηνο, με τη συνολική ανάπτυξη για το 2019 να διαμορφώνεται στο 2%, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας, που έχει επηρεαστεί από το αδύναμο εξωτερικό περιβάλλον, σταθεροποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του έτους», αναφέρει η Τράπεζα της Ισπανίας στις προβλέψεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και ο μεταποιητικός κλάδος έχει επηρεαστεί από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης, η βιομηχανική δραστηριότητα είναι πιο ευνοϊκή στην Ισπανία σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπου οι αρνητικές τάσεις στον μεταποιητικό κλάδο επηρέασαν και τον κλάδο των υπηρεσιών», σημειώνει η τράπεζα.

Η επιβράδυνση της δραστηριότητας το 2019 οφείλεται επίσης και στο γεγονός ότι η εγχώρια ζήτηση έχει χάσει ένα μέρος της ορμής της, ωστόσο η κεντρική τράπεζα επισημαίνει ότι «οι διευκολυντικές χρηματοοικονομικές συνθήκες» θα συνεχίσουν να δίνουν ώθηση στην κατανάλωση και τις επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης