Το ιρλανδικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 5,5% το 2019, πιθανότατα καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αν και το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από το 6,3% που αναμενόταν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο προετοιμάζεται για την πιθανή επίδραση του κορωνοϊού.

Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1,8% σε τριμηνιαία βάση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας CSO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με το Brexit οδήγησε την Ιρλανδία να αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ του 2019, 2020 και 2021 τον Ιανουάριο.

Ωστόσο αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Paschal Donohoe δήλωσε πως η οικονομία της χώρας θα επηρεαστεί αναπόφευκτα από την αναμενόμενη παγκόσμια επιβράδυνση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Ο Donohoe δήλωσε πως ήταν πολύ νωρίς για να προβλεφθεί ο βαθμός στον οποίο θα επηρεαστεί η ανάπτυξη, αλλά ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη παγκοσμίως θα επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη προοπτική της οικονομίας, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί 3,9% φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης