Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να κυμαίνεται στο 4,56%.

Στην αγορά εκδηλώθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις τίτλων με αποτέλεσμα οι τιμές να πιεστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτοχρόνως διευρύνεται και το περιθώριο έναντι των γερμανικών ομολόγων στο 4,2%, καθώς τα τελευταία φαίνεται να ευνοούνται από την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μ. Βρετανία.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 29 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα (26 εκατ. ευρώ) αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,53%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,35% να διαμορφωθεί στο 4,18% από 3,98%.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1318 δολ. από το επίπεδο των 1,1310 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βραδύ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρίση στη Μ. Βρετανία η οποία επηρεάζει τις σχέσεις της χωράς με την Ε.Ε, προκαλεί πιέσεις στην ισοτιμία του ευρώ. Σημειώνεται ότι και η στερλίνα υποχωρεί σήμερα κατά περίπου 4% (στα 0,8849 έναντι του ευρώ)

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,149%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,198%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,258%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1305 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης