Βελτίωση σημειώνουν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, λόγω του καλύτερου κλίματος που επικρατεί και στην Ευρώπη, αφού οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αποκλιμακώνονται έπειτα από έξι μέρες ισχυρών ρευστοποιήσεων.

Οι επενδυτές, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, έχουν στραμμένο το βλέμμα στο Eurogroup της Πέμπτης, καθώς οποιαδήποτε θετική εξέλιξη σχετικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα δώσει ένα σημαντικό σήμα στην αγορά, βάζοντας «φρένο» στις πιέσεις που ασκούνται στους ελληνικούς τίτλους από τις αρχές του μήνα, οπότε τόσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία όσο και το θολό τοπίο για το ελληνικό χρέος με την πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα βάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς υποχωρούν 4,412% με πτώση της τάξεως του 1,50%, ωστόσο παραμένουν κοντά στα υψηλά έτους, ενώ πιο έντονη είναι η βελτίωση στα 5ετή ελληνικά ομόλογα, όπου η απόδοση υποχωρεί κατά 4,5% και στο 3,414%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά είναι ιδιαίτερα υποτονικό τις τελευταίες ημέρες, με ελάχιστες συναλλαγές να πραγματοποιούνται στην ΗΔΑΤ και με την πλειοψηφία να αφορά σε εντολές πώλησης.

Οι υψηλοί τζίροι του Απριλίου και του Μαρτίου αποτελούν πλέον παρελθόν, με την αγορά να ζητεί έναν σημαντικό καταλύτη που θα δώσει νέα ανάσα στην επενδυτική διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης