Υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να μετριάσει τις πιέσεις, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς σήμερα.

Είναι ενδεικτικό ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκράντ παρενέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ θα ενεργοποιήσει ειδικά εργαλεία στην περίπτωση που τα spreads των ομολόγων κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετική για τα ελληνικά ομόλογα και η Έκθεση της Wood & Company που δημοσιεύτηκε σήμερα, η οποία εκτιμά ότι χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας είναι θωρακισμένη από το πρόγραμμα της τρόικας και τις ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των τελευταίων ετών.

Θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ήταν καλύτερο να επιβάλει ένα εύρος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου 3-5% μεσοπρόθεσμα (έως 36 μήνες).

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99%, από 4,26% χθες, έναντι 1,74% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0458 δολ. από το επίπεδο των 1,0501 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0486 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης