Η απόδοση των ιταλικών 10ετών κρατικών ομολόγων μειώθηκε σε χαμηλό εβδομάδας σήμερα, περιορίζοντας τη διαφορά έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς επικρατεί ανακούφιση που ο οίκος Standard & Poor’s άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Ο S&P άφησε την Παρασκευή αμετάβλητη την αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στο BBB, δύο βαθμίδες πάνω από το επίπεδο ‘junk’, αλλά υποβάθμισε τις προοπτικές σε αρνητικές από σταθερές, σημειώνοντας ότι τα σχέδια πολιτικής της νέας κυβέρνησης βαρύνουν την ανάπτυξη και τις προοπτικές χρέους της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά η απόφαση να διατηρηθεί αμετάβλητη η αξιολόγηση μία εβδομάδα αφού ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τη δική του έφερε κάποια ανακούφιση στην αγορά ομολόγων που έχει πληγεί από τα σχέδια περί δαπανών της νέας κυβέρνησης στη Ρώμη, τις εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αυξημένη ανησυχία για τις επιπτώσεις στο αξιόχρεο της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν πτώση από 6 έως 16 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλό μίας εβδομάδας στο 3,33%.

Η πτώση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων οδήγησε σε μείωση της διαφοράς έναντι των αντίστοιχων γερμανικών στις 299 μονάδες βάσης από τις 306 αργά την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης