Οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Βρετανία υποχώρησαν τον Ιούνιο λόγω της διακοπής παραγωγής αυτοκινήτων μετά από την αβεβαιότητα για το πότε η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ, αναφέρει η μηνιαία έρευνα για τις βιομηχανικές τάσεις της CBI.

Η βρετανική βιομηχανική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το ισοζύγιο του βιβλίου παραγγελιών της υποχώρησε στις -15 μονάδες με μηνιαία βάση από τις -10 μονάδες τον Μάιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016 και μια βαθύτερη πτώση από ό,τι αναμενόταν (-12).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης παραγωγής του Ιουνίου σημείωσε πτώση στις 2 από τις 14 μονάδες τον Μάιο, κάτι που σύμφωνα με την CBI αποτυπώνει την βαθύτερη συρρίκνωση της παραγωγής αυτοκινήτων από το Μάρτιο του 2009, καθώς οι παραγωγοί επίσπευσαν το εποχικό κλείσιμο των εργοστασίων.

«Υπάρχει καθαρή ένδειξη ότι η αβεβαιότητα για το Brexit είναι πραγματικά δυσάρεστη, με τις έρευνές μας να δείχνουν μεταβλητότητα τόσο στις μετοχές όσο και στην παραγωγή στους πρόσφατους μήνες», ανέφερε ο οικονομολόγος της CBI, Alpesh Paleja.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης