Υποχωρεί η τιμή του χρυσού, καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει δραστικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στο Κίεβο. Η αντίδραση της αγοράς πολύτιμων μετάλλων ήταν άμεση, ΑΦΟΎ ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο χρυσός έσπασε το φράγμα των 2.000 δολαρίων.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημειώνει πτώση 1,37% και διαμροφώνεται στα 1.896,81 δολάρια η ουγγιά.  Πέρασε δηλαδή το ψυχολογικό όριο των 1.900 μονάδων που θέταν αναλυτές της αγοράς, νωρίτερα στη διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρυσός υποχωρούσε μόλις 0,5%,  καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία. Η είδηση όμως που ήλθε δια στόματος του Ρώσου αναπληρωτής υπουργού  Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, ο οποίος  επιβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα μειώσει ριζικά, κατά περιόδους, τη στρατιωτική δραστηριότητα»,σε δύο μέτωπα – Κίεβο και Τσερνίχιβ.

Η είδηση οδήγησε σε περαιτέρω υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή βουτιά κατά περίπου 7% και ο μαύος χρυσός πέφτει κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι.

Το ασήμι υποχωρεί κατά 2,63% στα 24,19 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει πτώση κατά 2,34% στα 961,12 δολάρια και το παλλάδιο κάνει βουτιά, σημείωνοντας πτώση 6,14% στα 2.096,82 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης