Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 και πλέον μηνών λόγω των ανησυχιών για μείωση της ζήτησης στην Κίνα, που είναι κορυφαίος εισαγωγέας αργού, αφού ο νέος κοροναϊός που εμφανίστηκε εκεί εξαπλώθηκε σε περίπου 20 άλλες χώρες.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 36 σεντς στα 56,26 δολάρια το βαρέλι στις 11:26 ώρα Ελλάδας. Οι τιμές μειώθηκαν περισσότερο από 1 δολάριο νωρίτερα σήμερα στα 55,42 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 5 σεντς στα 51,51 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε νωρίτερα στα 50,42 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μπιζάν Ζανγκανέ δήλωσε ότι η εξάπλωση του κοροναϊού έπληξε τη ζήτηση για πετρέλαιο, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου.

«Η αγορά πετρελαίου δέχεται πιέσεις, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να εξισορροπηθεί» δήλωσε ο Ζανγκανέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι το Ιράν θα συμφωνήσει να διεξαχθεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ εάν τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού συμφωνήσουν σε μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου. Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, εξετάζουν την περίπτωση να συναντηθούν τον Φεβρουάριο αντί για τον Μάρτιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης