Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης αναμένεται να προχωρήσει τον Αύγουστο, δήλωσε ο Λουξεμβούργιος ΥΠΟΙΚ Pierre Gramegna.

Ο Gramegna είναι ένας από τους 19 υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν τον επόμενο μήνα για να καθορίσουν αυτό που ελπίζει η Ελλάδα ότι θα είναι ένα σχέδιο για την περίοδο μετά την έξοδο αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους, ύστερα από οκταετή κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου τόνισε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις που τέθηκαν από τους πιστωτές της, ακολουθώντας μια σειρά μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια.

«Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό και το πρωτογενές πλεόνασμα του ελληνικού προϋπολογισμού είναι υψηλότερο από το πολύ υψηλό όριο που έχει τεθεί» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Gramegna είπε πως «άναψαν όλα τα πράσινα φώτα» για να κλείσει αυτό το δύσκολο κεφάλαιο ιστορίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσβαση στην ελάφρυνση χρέους θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως κίνητρο για να τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα ανάκαμψης, υπογράμμισε.

«Υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού ότι κάτι πρέπει να γίνει για την ελάφρυνση χρέους» σημείωσε ο Gramegna, για να προσθέσει: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά έχει συμφωνηθεί επί της αρχής».

Τόνισε, δε, ότι η Ευρωζώνη ελπίζει επίσης να συμφωνήσει σε σειρά ευρύτερων μέτρων για την ενίσχυση των συστημάτων αντιμετώπισης της κρίσης στη Σύνοδο του Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης