ΥΠΕΝ: Διαβεβαιώσεις για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 14:26
ΥΠΕΝ: Διαβεβαιώσεις για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγγυάται την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και τη συνεχή λειτουργία των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών.

Η χρήση μεθόδων τηλεργασίας και απομακρυσμένης επικοινωνίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό και η ανάπτυξη πρωτοκόλλων ασφαλείας -παράλληλα με τις αναγκαίες διοικητικές και χωροταξικές ρυθμίσεις- θα επιτρέψουν τόσο στο ΥΠΕΝ όσο και στους φορείς που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα, την οικονομία και την κοινωνία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συντελώντας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Αυτό επισημαίνει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωση μετά από σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στον ενεργειακό τομέα. Στη σύσκεψη, σε συνέχεια των μέτρων που είχαν αποφασιστεί την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η άμεση απολύμανση όλων των κτηρίων του ΥΠΕΝ.

2) Η απαγόρευση εισόδου κοινού στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

3) Η ενίσχυση των μέτρων προφύλαξης στις εισόδου των κτηρίων (τοποθέτηση αντισηπτικών κ.λπ.).

4) Η εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για την άμεση εισαγωγή τηλεργασίας σε ευρεία κλίμακα.

5) Η προετοιμασία του Υπουργείου για ενδεχόμενη λειτουργία των υπηρεσιών σε βάρδιες, με έμφαση στις διευθύνσεις που θα καθοριστούν ως κρίσιμες.

6) Η ενίσχυση του συντονισμού με όλους τους εποπτευόμενους από το ΥΠΕΝ φορείς.

Επιπλέον οι εταιρείες ενέργειας -και με μεταξύ τους ανταλλαγή καλών πρακτικών- έχουν ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή μέτρων που συνδυάζουν την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους με την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων στους καταναλωτές, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά:

«Στη συγκυρία αυτή, ο εφησυχασμός δεν αποτελεί επιλογή, ούτε βέβαια οι σπασμωδικές αντιδράσεις. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να αποφύγουμε μια μείζονα κρίση δημόσιας υγείας. H πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και η συμμόρφωση με τις κεντρικά εκδιδόμενες οδηγίες αποτελούν ευθύνη όλων μας. Σε αυτή τη δύσκολη φάση θα λειτουργήσουμε υπεύθυνα και συντεταγμένα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μας παρέχει η τεχνολογία. Σε αυτόν τον δρόμο θα πορευθούμε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, 14:32