Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ισχυρό ρυθμό το β΄ τρίμηνο του έτους, όπως επιβεβαίωσαν τα τελικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου, ενώ ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 4,3% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι τα εταιρικά κέρδη μετά από φόρους σε προσαρμοσμένη βάση για τα αποθέματα και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν 2,1% το β΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, μετά την εντυπωσιακή άνοδο του α΄ τριμήνου κατά 8,2%.

Χωρίς προσαρμογή τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν 3,3% από το προηγούμενο τρίμηνο μετά από άνοδο 8,5% το α’ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,8% μέγεθος αμετάβλητο από την προηγούμενη εκτίμηση.

Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων ήταν ελαφρώς ισχυρότερες απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, σημειώνοντας άνοδο 8,7% από 8,5% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης