Η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο, όπως επιβεβαίωσαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου στα τέλη Οκτωβρίου καθώς και τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα επιχειρηματικά κέρδη μετά από φόρους σε προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκαν 3,3% το γ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση για την αποτίμηση αποθεμάτων και τις αποσβέσεις σκαρφάλωσαν 19,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αναπτύχθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,6% το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση για αύξηση 4,0%.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις ήταν πιο ισχυρές απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, εμφανίζοντας ετήσια άνοδο 2,5% έναντι της αρχικής εκτίμησης για 0,8%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης