Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, αν και η ευρύτερη τάση υποδηλώνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε προσαρμοσμένη βάση 0,2% τον Φεβρουάριο. Ο δομικός δείκτης πληθωρισμού (χωρίς τις τιμές των τρόφιμων και της ενέργειας), διαμορφώνεται στο 0,1%, από το 0,2% του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν οι τιμές καταναλωτή να διαμορφωθούν στο 0,2% και οι δομικές τιμές στο 0,2%.

Στο 12μηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, οι τιμές διαμορφώθηκαν στο 1,5%, που αποτελεί την μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι δομικές τιμές διαμορφώθηκαν στο 2,1% σε ετήσια βάση.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 1,6% έναντι του προηγουμένου έτους, και οι δομικές τιμές σημείωσαν άνοδο 2,2% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης τα σημερινά στοιχεία εμφάνισαν την αύξηση των μισθολογικών πιέσεων, καθώς η ανεργία παραμένει χαμηλή, οδηγώντας στα ύψη το κόστος εργασίας.

Η μέση ωριαία αμοιβή διαμορφώθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση στο 0,3% τον Φεβρουάριο και διαμορφώνεται στο 1,9% σε ετήσια βάση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης