Ο κατώτατος μισθός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων στις ΗΠΑ θα αυξηθεί στα 15 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με νέες οδηγίες του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού (OPM).

Όπως αναφέρει το Reuters, η οδηγία θα επηρεάσει σχεδόν 70.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται στα υπουργεία Άμυνας, Γεωργίας και Βετεράνων, ανέφερε το OPM σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε την υποστήριξη των εν λόγω εργατών προτεραιότητα της προεδρικής του εκστρατείας, λέγοντας ότι τα ισχυρά συνδικάτα και οι υψηλότεροι μισθοί θα μπορούσαν να αναστήσουν τη μεσαία τάξη της Αμερικής, ενώ θα βοηθούσαν στη γεφύρωση των οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων.

Πέρυσι ο Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για την αύξηση των μισθών των ομοσπονδιακών συμβασιούχων σε 15 δολάρια την ώρα.

«Η αύξηση των αμοιβών σε όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο ελάχιστο όριο των 15 δολαρίων την ώρα αντανακλά την εκτίμησή μας για το ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό και τις αξίες μας ως έθνους», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Kiran Ahuja, διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το OPM ζήτησε από τις υπηρεσίες να εφαρμόσουν το νέο μισθολογικό καθεστώς έως τις 30 Ιανουαρίου, ενώ εξαιρούνται η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ και η Ταχυδρομική Ρυθμιστική Επιτροπή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης