Οι χρεοκοπίες που σχετίζονται με τα μέτρα αποκλεισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα ανέλθουν σε επίπεδα-ρεκόρ τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τον Edward Altman, ομότιμο καθηγητή της Σχολής Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέπτυξε μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδο που αποκαλείται Z-score για την πρόβλεψη των επιχειρηματικών πτωχεύσεων.

«Είτε θα αφορά εταιρικές χρεοκοπίες, είτε προσωπικές, δεν θα έχει προηγούμενο» είπε ο Altman σε συνέντευξη. «Θα σπάσουμε το ρεκόρ σε όρους ποσού επειδή υπάρχει πολύ περισσότερο χρέος τώρα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη επιβράδυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα δεν προβλέπει ρεκόρ στις χρεοκοπίες σε επίπεδο ποσοστών το επόμενο έτος, παρά την άνοδο της ανεργίας. Σχεδόν 17 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας στις 3 εβδομάδες μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Μια νέα έρευνα οικονομολόγων από τρεις τράπεζες της Fed δείχνει ότι οι χρεοκοπίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 200.000 και να φτάσουν τις σχεδόν 1 εκατομμύριο, εκτός εάν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αντισταθμίσουν την τάση.

Συγκριτικά, οι προσωπικές χρεοκοπίες έφτασαν στο υψηλό, περίπου 1,5 εκατομμύριο το 2010, κοντά στο τέλος της Μεγάλης Ύφεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης