Υποχωρούν τη Δευτέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την Κυριακή τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της.

Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,646% ενώ η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε στο 2,313%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο να αυξήσουμε τα επιτόκια φέτος», δήλωσε ο Powell σε χθεσινή του συνέντευξη, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι η Fed θα κάνει ό, τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία για όσο διάστημα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη» πρόσθεσε.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και στις εξελίξεις αναφορικά με το πακέτο υποδομών του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, γνωστό ως American Jobs Plan.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με μέλη του Κογκρέσου, σε μια προσπάθεια να βρει υποστήριξη για το πακέτο υποδομών ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η δημοπρασία 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ για άντληση 38 δισ. δολ. βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς θα αποτελέσει «βαρόμετρο» για την επενδυτική «διάθεση» έναντι του αμερικανικού κρατικού χρέους.

Ταυτόχρονα είναι προγραμματισμένες δημοπρασίες έντοκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου 3μηνης, εξάμηνης και 3ετούς διάρκειας για 57 δισ. δολάρια,  54 δισ. δολάρια και 58 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης