Οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά υποχώρησαν τον Φεβρουάριο μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανάπτυξης λόγω μιας απότομης μείωσης των παραγγελιών για αεροσκάφη, αν και η συνολική πτώση ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 1,6% τον Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 250,58 δισ. δολαρίων, τόνισε το υπουργείο Εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση κατά 2,1%.

Πίσω από την πτώση βρίσκεται μια ευρέως αναμενόμενη υποχώρηση στις παραγγελίες αεροσκαφών, οι οποίες είναι ευμετάβλητες και είχαν σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες.

Η αύξηση συνολικά στις παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Ιανουάριο, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε αύξηση 0,1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο δίμηνο του 2019, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία αναμένεται να διασκεδάσουν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των οικονομολόγων για μια επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2019, καθώς ο κλάδος της μεταποίησης είναι ιδιαίτερα κυκλικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης