Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει ανοιχτή έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί το Facebook σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μετά την αποκάλυψη ότι στοιχεία 50 εκατομμυρίων χρηστών κατέληξαν στα χέρια της εταιρείας συμβούλων Cambridge Analytica.

Πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η FTC εξετάζει αν το Facebook παραβίασε μια συναινετική απόφαση, στην οποία είχε καταλήξει το 2011 με τις αρχές για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν η Επιτροπή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία παραβίασε τους όρους αυτής της συναινετικής απόφασης, έχει τη δυνατότητα να επιβάλει στο Facebook πρόστιμο πολλών χιλιάδων δολαρίων την ημέρα, για κάθε παραβίαση. Το ποσό θα μπορούσε κατά συνέπεια να φτάσει, θεωρητικά, ακόμη και σε δισεκατομμύρια δολάρια.

«H FTC αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις πρόσφατες πληροφορίες του Τύπου που εγείρουν ανησυχίες για τις πρακτικές του Facebook στο θέμα της ιδιωτικότητας.
Σήμερα, η FTC επιβεβαιώνει ότι διενεργεί μια ανοιχτή έρευνα για τις πρακτικές αυτές» είπε ο Τομ Παλ, ο εκτελών χρέη διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών του FTC.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης