Έρευνα για πιθανή χειραγώγηση του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων άνοιξε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι αμερικανικές αρχές είναι αποφασισμένες να ρίξουν περισσότερο φως στη νέα αυτή αγορά υψηλού ρίσκου, που παραμένει εν πολλοίς εκτός ρυθμιστικού, εποπτικού πλαισίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται τέσσερις πηγές με γνώση της υπόθεσης, η έρευνα εστιάζει σε παράνομες πρακτικές, που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές, όπως είναι το spoofing: το να πλημμυρίζεις δηλαδή την αγορά με ψευδείς παραγγελίες, προκειμένου να ξεγελάς άλλους traders για την αγορά ή πώληση του νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγγελικές αρχές είναι σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Συναλλαγών Προθεσμιακών Συμβολαίων Εμπορευμάτων (CFTC), η οποία και επιβλέπει τα παράγωγα, που συνδέονται με το Bitcoin.

Στον απόηχο της είδησης η τιμή του Bitcoin παρουσιάζει νέα πτώση της τάξης του 3%, στα 7.409 δολάρια και πλέον βρίσκεται περίπου 20% χαμηλότερα από το σημείο, στο οποίο είχε ανακάμψει στις 4 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης