Άνοδο κατέγραψε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας μάλιστα τις εκτιμήσεις και καταδεικνύοντας ότι η διεύρυνση των μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας προκαλεί νέες απώλειες θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 137.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, φτάνοντας τις 853.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μη προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός αυξήθηκε σχεδόν κατά 229.000. Η προηγούμενη εβδομάδα περιελάμβανε την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα δεδομένα τείνουν να μην είναι αντιπροσωπευτικά τις περιόδους των διακοπών.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας σημείωσαν αύξηση κατά 230.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 5,76 εκατομμύρια.

Η μέτρηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα ανέλθουν στις 725.000 και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις στα 5,21 εκατομμύρια, σε προσαρμοσμένη βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης