Την ίδρυση σχολής ξεναγών στην Κέρκυρα, σε έναν χρόνο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αργά το απόγευμα της Τρίτης με τη δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

«Ενεργοποιήσαμε, μετά από δέκα χρόνια, ξανά τις σχολές ξεναγών που λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που πιστεύουμε πάρα πολύ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας λειτουργεί το δεύτερο τμήμα ξεναγών στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουν και άλλες σχολές ξεναγών στην επικράτεια. Είναι κάτι το οποίο συνδέει τον πολιτισμό και τον τουρισμό με την προοπτική της χώρας. Στο πλαίσιο της συζήτησης ενεργοποιήσαμε τους θεσμούς για να δεσμεύσουμε τα κονδύλια που χρειάζονται για να λειτουργήσουν και άλλες δομές. Έτσι, παρότι το υπουργείο έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και στην Κέρκυρα και σκεφτόμασταν εκεί να λειτουργήσουμε τη δομή, η δήμαρχος Κέρκυρας προσφέρθηκε να παραχωρήσει ένα εμβληματικό κτήριο στην πόλη της Κέρκυρας και σκεφτόμαστε εκεί να λειτουργήσουμε τη σχολή ξεναγών. Σε αυτό συνέβαλε και η κα Γκερέκου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας σάς διαβεβαιώνει ότι την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε τη σχολή ξεναγών σε εθνικό επίπεδο και όχι τοπικό, όπως ήταν στο παρελθόν. Τονίζω, δε, ότι ανεξάρτητα από το θεσμικό πλαίσιο που θα αλλάξει και για τις σπουδές στη σχολή ξεναγών, θα προχωρήσουμε σε πλήρη αναβάθμιση, ενώ θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όταν θα λειτουργήσει και στην Κέρκυρα η σχολή, ώστε να υπάρχει πλήρης αναβάθμιση και της δομής αυτής» επεσήμανε ο κ. Κόνσολας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού και της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, αντιπεριφερειαρχές Ιονίων νήσων, οι αντιδήμαρχοι του Κεντρικού δήμου καθώς και τουριστικοί παράγοντες του τόπου.

Ο υφυπουργός Τουρισμού έγινε αποδέκτης των αιτημάτων της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων ήταν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η άδεια λειτουργίας τουριστικών καταφυγίων, Μπενιτσών και Αλύπας, η τουριστική εκπαίδευση και η δημιουργία σχολής ξεναγών, η συντήρηση του εμβληματικού κτηρίου του Αχιλλείου, η απολαβή εσόδων για τον δήμο από το τέλος πολιτισμού-τουρισμού και η μετάβαση του λιμανιού της Κέρκυρας σε Ηome Port για την κρουαζιέρα από transit που είναι σήμερα.

Το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Τουρισμού, στο πλαίσιο της σύστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και η πρόεδρος του ΕΟΤ θα συναντηθούν με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ενώ θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλιμάκιο του υπουργείου θα συναντηθεί και με τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπηρεσιακούς φορείς του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας στο Νέο Λιμάνι. Το απόγευμα θα επισκεφθεί και το Δημόσιο ΙΕΚ Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης