Ιδιαίτερα δύσκολος για την οικονομία θεωρείται και ο μήνας Ιούνιος. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θεωρούν ότι οι επιπτώσεις από το lockdown του Απριλίου στην οικονομία διαχέονται και στον Ιούνιο και ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού θα αρχίσουν να ανακάμπτουν από τον Ιούλιο και μετά.

Ωστόσο οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να είναι μεγάλες και σχετίζονται τόσο με την πορεία του τουρισμού, που δέχεται ισχυρό πλήγμα, με το κόστος των μέτρων στήριξης, αλλά και με την ανταπόκριση των τραπεζών στην παροχή ρευστότητας στην αγορά, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό το βασικό σενάριο της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας το 2020 παραμένει το ίδιο και προβλέπει ύφεση από 4,7% έως 7,9%, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι θα κυμανθεί σε ετήσια βάση φέτος λίγο πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

Παρ’ όλα αυτά παρατηρούνται και θετικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους καταναλωτές.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Οικονομικών, στα σέρβις των ΙΧ αυτοκινήτων παρατηρείται αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά 150% τον Ιούνιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ στον τομέα των οικοδομικών υλικών η αύξηση είναι 100%, στις οδοντιατρικές υπηρεσίες φθάνει και το 150%, στις πωλήσεις air condition η αύξηση ξεπερνά το 60% και στα ηλεκτρικά είδη φθάνει και το 120%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης