Η Τουρκία έχει δείξει ενδιαφέρον να βοηθήσει την Μαλαισία να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε σήμερα ο Mohamad Sabu.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι αυτή η πρόθεση έρχεται μετά την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου της Μαλαισίας στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Τουρκία είναι μέρος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η χώρα έχει ισχυρά διαπιστευτήρια στην Άμυνα», είπε.

«Η Μαλαισία θα έχει έναν ισχυρό εταίρο εάν συνεργαστούμε για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχτηκε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία, ο Sabu δήλωσε ότι η Μαλαισία ήταν ανοιχτή στο ενδεχόμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας με οποιαδήποτε χώρα, εφόσον ο εξοπλισμός αυτός είναι “κατάλληλος” για τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η Μαλαισία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μη επανδρωμένων οχημάτων της Τουρκίας και στρατιωτικών οχημάτων μεταφοράς, πρόσθεσε.

«Επειδή είναι επίπεδο ΝΑΤΟ, ο στρατιωτικός εξοπλισμός υψηλού επιπέδου της Τουρκίας είναι εντυπωσιακός», είπε.

Ο πρωθυπουργός Δρ. Mahathir Mohamad επισκέφθηκε πρόσφατα την Τουρκία και εξέφρασε την εκτίμησή του για την προθυμία της να προσφέρει γνώσεις τεχνολογίας στις αεροπορικές και αμυντικές βιομηχανίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Mahathir παρακολούθησε έκθεση των τελευταίων εξαγωγών της Τουρκίας στον τομέα της Άμυνας και της στρατιωτικής αεράμυνας, όπως τα drone και τα ελικόπτερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης